Hva er en komfyrvakt

En komfyrvakt har til oppgave å stoppe strømtilførselen til komfyren hvis det skulle oppstå fare for brann ved eksempelvis tørrkoking, røykutvikling eller at varme plater ikke har noe å varme opp. Din elektriker har tilgang på ulike varianter, men i utgangspunktet består de av en sensor og en strømbryter. Sensoren utløser en alarm hvis den oppdager fare, og hvis ingen reagerer på alarmen skal bryteren kutte strømmen. Enkelt, greit og trygt.

Bakgrunnen for å montere komfyrvakt er selvfølgelig av det dystre slaget, men målet er jo veldig positivt. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har startet en nasjonal satsning de kaller «Alt vi kan mot brann», og den ble sparket i gang av en egen komfyrvaktkampanje i 2017. Dette er brannforebyggende arbeid som får ekstra oppmerksomhet frem til 2020.

Fjellheim Elektro installerer komfyrvakt i Risør, Tvedestrand, Vegårshei, Gjerstad og områdene rundt

Skulle du trenge en komfyrvakt enten det er hjemme, på hytta eller i kantina så er vi behjelpelige med dette. Ta kontakt for å få tilbud om komfyrvakt eller andre elektriske installasjoner. Vi holder til på Frydendal i Risør hvor du finner oss enkelt langs Kragsgata på andre siden av veien av Kiwi. Vi installerer også i nabokommunene Tvedestrand, Gjerstad og Vegårshei, samt andre plasser i nærheten. Bare ta kontakt.