Oppvarming av bolig med elektrisitet, varmepumpe og varmekabler

Hva slags varmekilder du velger å ha i huset kommer an på boligens tilstand, beliggenhet og tilgjengelighet. Vi hjelper deg med forskjellige varmekilder i Risør, Tvedestrand, Arendal, Vegårshei, Gjerstad og omegn.

Med et mer klimavennlig regelverk blir det ikke lenger tillatt å installere fossil energi (oljefyr, parafinovn, gasskjel) til oppvarming i nye bygg. Dette åpner for muligheten til mer bruk av el.varme, d.v.s varmekabler, varmefolie, varmepumpe og panelovner, i både nye og eksisterende boliger. Med el.varme oppnår man den rimeligste og mest effektive formen for oppvarming.

Varmefolie gir god varme til parkett, laminat og tregulv

En varmefolie krever lite forarbeid og passer i de aller fleste hjem. Vi leverer Flexwatt varmefolie fra VarmeComfort som legges enkelt og tilpasses lett ved bruk av saksa. Den elektriske installasjonen skjer raskt ved hjelp av godkjente tilkoplingsklemmer og tilkoplingstang. Har du kaldt eksisterende gulv er dette en ideel løsning. Varmefolien legges direkte på isolasjonsplater som også virker trinnlydsdempende, 0,2mm plast legges så oppå varmefolien før ønsket gulv legges på plasten.

Kombiner panelovnøkonomi med varmekabelkomfort. Komfortgulv er et begrep som brukes når gulvvarmen er ment for å gi en behagelig varme, og brukes ofte i kombinasjon med panelovner. Det finnes flere ulike alternativer for varme i gulv, men vi skiller i hovedsak mellom lavtbyggende varmegulv for rehabilitering og tradisjonelle varmekabler. Lavtbyggende gulv er ideelle for rom som skal pusses opp, hvor det i utgangspunktet er liten takhøyde eller andre problemer knyttet til heving av gulvet. Løsningen bygger fra 4 mm pluss tykkelsen av det nye gulvet, er lukt -og tørkefritt og utføres på kun noen få timer. Begge varmealternativene kan benyttes i både støpte gulv og tregulv.

Varmepumpe

En luft til luft varmepumpe har to enheter, den ene monteres ute, mens den andre plasseres inne. Utedelen henter ut energien fra luften, og bruker denne til å varme huset. En varmepumpe kan være med på å senke dine kostnader til oppvarming med opptil 40 %. Samtidig fører det til en jevn varme og optimal temperaturkontroll i boligen – hele året. Varmepumpen kan i likhet med mange andre oppvarmingsalternativer fjernstyres fra mobil, pc osv... Varmepumper er også som regel en enkel installasjon og kan fungere som aircondition om sommeren.

Som sagt kan varmepumpen og andre oppvarmingsenheter styres i ditt smarthus. Les mer om Smarthus her.